Ta bättre bilder med din mobil

Att ta bilder med mobilen tillhör ju vardagen för väldigt många idag. Och du har säkert en hel del bilder på både det ena och det andra sparade på minneskortet eller i molnet. Men du har nog haft upplevelsen när du tittar tillbaka på dem att de inte blev fullt så bra som du hoppades. Om du känner igen detta har vi några tips till dig som du säkert kan få bra användning för.

Skaffa ett externt objektiv

En av anledningarna till varför systemkameror är så älskade är för att du kan byta objektiv och ta helt nya sorters bilder. Men det är faktiskt inte något som är exklusivt för just systemkameror idag. Du kan även hitta dessa till mobilen. Som nybörjare kan du börja med någon av de enklare modellerna och testa hur de fungerar först.

Stäng av blixten

Blixten kan vara ett otroligt användbart verktyg vid fotografering. Men faktum är att den nog har förstört fler bilder för dig än förbättrat dem när du fotar med mobilen. Prova därför alltid att fota utan blixten först och se vilket sorts resultat du får. Du kommer nog bli förvånad hur tydliga de kan bli utan den många gånger.

Fota med serietagning

En standardfunktion på mobilen numera är serietagning när du håller ned utlösarknappen istället för att bara trycka på den. I detta läge tas bilder kontinuerligt så länge du håller in knappen och du får helt enkelt en serie bilder som du sedan kan välja mellan. Detta kan vara det bästa sättet att få den där perfekta bilden du är ute efter.