Skydda din telefon på bästa sätt

En telefon är en dyr lyxvara som har blivit ett måste och något som vi alla unnar oss. En del nöjer sig med billigare modeller medan andra alltid vill ha den senaste modellen och ligga på den teknologiska toppen. När du äger en mobiltelefon som kostar flera tusen, som du använder dussintals gånger om dagen och som innehåller en stor del av ditt liv, är det inte konstigt att man vill skydda den och få den att hålla till dess att man vill byta upp sig till en ny modell.

Skal och skyddsglas

Skaffa ett skal till baksidan. Dagens telefoner har fina baksidor som tyvärr lätt får repor och kan i vissa fall spricka. Det finns skal och mobilplånböcker som skyddar telefonen från hårda slag och dunsar. Med ett skal behöver du inte oroa dig för att nycklarna i fickan ska repa telefonen.

Skyddsglas sätt på framsidan av telefonen. Det är härdat glas och spricker när telefonen faller hårt eller läggs under press. Fördelen är att det härdade glaset skyddar skärmen och går sönder istället för mobilskärmen. Att byta skyddsglas för 200 kronor några gånger under telefonens livsstil är mycket bättre än att betala 1500-2000 kronor för att byta glaset på telefonen.

Fukt

Om telefonen utsätts för fukt måste du försöka få den torr så snabbt som möjligt. Det är faktiskt ingen myt att använda ris för att torka känslig teknologi. Riset absorberar fukten i telefonen och gör ingen skada eftersom riset inte blir blött av den lilla mängden fukt som den absorberar! Du ska inte utsätta telefonen för värme och ska helst inte öppna upp telefonen om den inte är byggd för det.