Praktiska resetillbehör till mobilen

Mobilen följer med oss överallt och när vi är ute och reser blir den ofta mer användbar än någonsin. Men för att få ut så mycket som möjligt av mobilen på resande for gäller det att tänka på vilka tillbehör som förbättrar situationen på ett eller annat sätt.

Powerbank

En powerbank kan mycket väl vara en av de bästa mobiltillbehören för resenären. Och medan de är speciellt bra att ha då man inte har lätt tillgång till eluttag, som när man är ute och vandrar, kan de fortfarande komma till väl användning på vilken sorts resa som helst. Powerbanks finns i många olika prisklasser och det är klokt att tänka på sitt eget behov innan man väljer vilken man ska köpa. Ju dyrare de är desto fler gånger kommer de i regel kunna fullt ladda mobilen innan den själv måste laddas upp igen.

Reseadapter

Tekniskt sett inte ett mobiltillbehör, men vill man kunna ladda mobilen eller annan elektronik genom vägguttag måste man ju ha en kontakt som faktiskt går att stoppa in. Medan våra svenska kontakter även fungerar i ett antal andra länder är det bäst att kolla om detta är fallet eller inte innan man ger sig av. Behöver man en adapter är det bäst att köpa en så snart som möjligt.

Mobilskydd

Alla har vi tappat ned mobilen ett par gånger i livet. Och många gånger klarar den sig utan några allvarliga skador. Om den dock skulle gå sönder på resan kan det vara en jobbig situation. Att skaffa ett ordentligt skal eller fodral som kan skydda mobilen lite mer är därför ett hett tips inför nästa resa. Ett fodral kan ju dessutom fungera som en plånbok för kort och lite sedlar också. Tänk bara på att om mobilen tappas bort försvinner ju då mer än bara den.