Musik när man är på språng

Att lyssna på Spotify via mobilen är det många som gör men vilka tillbehör behöver man för att få ut så mycket som möjligt av musiken? 

Hörlurar

Hörlurar är utan tvekan det bästa valet om man endast skall lyssna själv. Här finns det en otrolig mängd alternativ som varierar i både form och funktion. Om man är intresserade av hög ljudkvalitet för priset kan man välja alternativ från märken som till exempel Sennheiser eller Koss medan företag som Skullcandy och och Beats by Dre ofta är bättre på att designa lurar som man kan vara stolt över att visa upp.

Högtalare

Visst kan man tillfälligt lyssna via de inbyggda högtalarna om man vill dela med sig av en låt till andra människor men kvalitén blir oftast kraftigt lidande. Det är då det kan vara bra att införskaffa en riktigt bra bluetooth-högtalare.

Det första man bör tänka på när man väljer högtalare är vad man skall använda den till. De klassiska stora högtalarna med dockor kan vara perfekta att ha hemma när man vill lyssna på lite musik men är knappast något man släpar med sig ut.

Det finns dock vissa mellanting som förutom att se bra ut på en hylla hemma även har batterier och går att ta med sig ut på grillfesten. Den gamla företaget TDK, kanske mest kända för sina kassettband, har de senaste åren släppt ett antal halvportabla bluetooth-högtalare som tagit inspirationen från de klassiska boomboxarna. Bra ljud med hög volym gör dessa till ett perfekt val när man vill festa utan tillgång till fasta eluttag.

Om man däremot vill ha en högtalarna som man alltid kan ta med sig får man ofta gå ner ganska mycket i storlek. Det gäller att hitta en högtalare som dels producerar bra ljud samtidigt som den inte är för stor för att passa in i din väska. Detta är oftast en fin balansgång men det finns bra alternativ. Även här har nämligen TDK ett bra alternativ som de kallar trek micro. Den är dels så liten att den passar i handflatan och dessutom enormt vädertålig. Detta utan att märkbart offra ljudkvalitén.

Andra tillbehör

Andra tillbehör som kan vara bra att ha när man lyssnar på musik via mobilen är till exempel externa batterier så att man kan lyssna på musik längre samt handsfree koppling till bilen så att man även kan lyssna på sin musik när man kör. För att se vilka tillbehör som passar just din mobil kan du handla på iPhonebutiken.se som bland annat sorterar sina produkter efter iPhonemodell.