Lägg upp din musik på spotify

Många är musikerna som sitter hemma och gör musik i sina sovrum med drömmen att någon dag få göra det på heltid.  Vad krävs egentligen för att man ska kunna tjäna pengar på sin musik? Tack vare den moderna tekniken så behövs idag inte mycket mer än en dator med  internetuppkoppling.

Bästa datorn för musikskapande

De flesta moderna datorerna går det idag att installera musikskaparprogram på, men det finns en typ av dator som gör det lite enklare. Apple har tack vare sin mjukvara garageband sett till att många nya artister fått en möjlighet att enkelt och billigt lära sig göra musik elektroniskt. Tack vare det låga priset på under 40 kr så är det något som är tillgängligt för de flesta macanvändarna.

Man bör dock tänka på att Garageband precis som andra musikprogram kan vara väldigt processorintensivt. Detta betyder att programmet använder mycket av datorns kraft vilket i sin tur gör att den drar mer ström än normalt. På grund av detta är det bäst att datorn är inkopplad i vägguttaget då man använder den, annars tar batteriet slut förhållandevis snabbt.

Ladda upp musiken

En av det sakerna som har blomstrat under det senaste året är självpubliceringen av alltifrån böcker till musik. Spinnup.com är en sida som ägs av Universal Music och hjälper små artister att få sina alster höra av både allmänheten och Universal Musics talangscouter. Det hela fungerar så att du betalar för att få hjälp av dem att lägga upp sina alster på en mängd olika internettjänster som involverar bland annat iTunes och Spotify. Spinnup tar sedan och sköter allt administrativt och betalar ut pengar du har tjänat då folk har köpt eller lyssnat på din musik.

Det som gör just spinnup lite extra unikt är att det även finns talangscouter som utforskar tjänsten och söker efter nya band att ge skivkontrakt till. Tack vare dessa så kan du få hjälp att nå ut till ännu fler kunder.